EGENPRODUSERT VIN

Klimaendringer og usikkerhet rundt vinproduksjon i Sør-Europa inspirerte oss til å starte Thorbjørnrud Vingård. Vår beliggenhet nær Randsfjorden, med solrik eksponering og næringsrik jord, er ideell for økologisk druedyrking. I juni 2022 plantet vi våre første vinranker, inkludert Solaris, Rondo, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay og Felicia. Dette gir oss potensial til å produsere rødvin, hvitvin, rosévin, musserende vin og til og med dessertvin.

I mai 2023 utvidet vi vingården med flere Solaris- og Pinot Noir-vinranker, og økte da antallet til 6000 vinranker. Målet vårt er å produsere 20.000 flasker kvalitetsvin årlig med første innhøsting i 2024.

Planting av vinranker
Vinranker om Vinteren

Du lurer kanskje på hvordan vinrankene våre overlever vinteren?

Mot slutten av høsten, når temperaturen synker, mister drueplantene bladene og begynner å forberede seg på vinterdvale. Dette gjør de ved å gjennomgå en prosess kalt “vedamodning”, der grønne skudd omdannes til ved. Den lagrede energien hjelper dem gjennom vinteren. Under forberedelsen til vinterdvale dehydrerer plantene seg selv og samler sukker og proteiner som fungerer som en slags "kjølevæske". Dette beskytter cellestrukturen mot skader fra iskrystaller ved lave temperaturer. Mange av de druesortene vi dyrker, som Solaris, er spesielt utviklet for å tåle vinterkulden bedre.

 

Pause video
Vinranker
Vinamsking i biblioteket
TEST UT VIN MED EN VINSMAKING

Vi er glade for å tilby vinsmaking som en av våre aktiviteter, ledet av våre dyktige sommelierer. De vil veilede deg gjennom sesongens utmerkede viner, fokusert på smaksopplevelsen fremfor teori. Dette er en tilgjengelig opplevelse for alle vinelskere.