BÆREKRAFT

Miljøfyrtårn

 

ET GRØNT HOTELL

Thorbjørnrud Hotell er stolt miljøfyrtårnsertifisert og tar bærekraft på alvor. Miljøfyrtårnsertifiseringen fikk vi 26. februar 2008, og har siden det jobbet hardt med å finne bærekraftige løsninger.

ELM produkter på baderom

MILJØBEVISTE PRODUKTER

Vi praktiserer kildesortering og velger miljøsertifiserte produkter som vaskemidler og servietter. I tillegg bruker vi organiske velværeprodukter fra Elm Organics, som representerer det beste innen bærekraft. Dette er både bra for gjestene våre og for miljøet. Velværeproduktene til Elm finner du på badene våre og kan kjøpes med hjem fra lobbyshoppen vår.

EGEN DYRKING AV FRUKT, GRØNT & VIN

På Thorbjørnrud benytter vi oss av så kortreist mat & drikke det lar seg gjøre. Vi disponerer egen kjøkkenhage og egen urtehage der vi høster alt fra grønnsaker til frukt og blomster når de er i sesong. Vårt eget grønnsaksdyrkingsprosjekt bidrar til å redusere transportavstandene for maten vi bruker. Vi har satset stort på å dyrke vår egen vin med over 6000 vinplanter. Dette vil minske nødvendigheten med innkjøp av vin og sterkt redusere utslipp ved reise og frakt.  I vårt ølbryggeri benytter vi norsk malt for å støtte lokale råvarer og å forhindre lang reisevei.

Kjøkkenhagen & urtehagen på Thorbjørnrud
Bærekraftig mat

KORTREIST OG LOKAL MAT

Samtidig støtter vi lokale leverandører av kjøtt, grønnsaker og egg. Blant disse finner du oster fra Thorbjørnrud Ysteri, pølser og spekemat fra Ask Gård og kjøtt fra Brandbu Pølsemakeri for å nevne noen. Disse produktene brukes under frokost, lunsj og middag. I stedet for å kaste gjenværende mat, bruker kjøkkenet det i nye retter som serveres under lunsj.

FYRING MED FLIS

For å redusere strømbruket på Thorbjørnrud, fyrer vi med store mengder flis i vårt flisfyringsanlegg. Varmegjenvinning i vår ventilasjonssystem og flisfyringsanlegg bidrar til økt energieffektivitet og reduserer vår miljøpåvirkning.

Youtube video image

 

 

Vi mener at våre bærekraftige tiltak reflekterer vår forpliktelse til en mer miljøvennlig fremtid 🌍