Språk

Thorbjørnrud Hotel


Ysteriet

Ysteriet

For de fleste vil det høres rart ut å anlegge ysteri i et svømmebasseng – ja, på et hotell i det hele tatt. For oss på Thorbjørnrud fremstår det imidlertid logisk. Vi er langt mer opptatt av mat enn klorvann, og har nærmest ubegrenset tilgang på melk fra gården vår, Øvre Kjekshus.

Osteglede til hotellgjestene
Da vi bestemte oss for å ha ysteri på hotellet, var kongstanken å kunne servere helt unike Thorbjørnrud-oster i hotellrestauranten. Men den tanken hadde allerede vokst da Olav skulle velge utstyr: Hvis vi skulle legge inn så mye arbeid for å spre osteglede på hotellet – hvorfor ikke lage ost til hele det norske folk? Olav så en ny mulighet for å kombinere business og glede. Ost gir bedre fortjeneste enn melk, og har man først knekt ostegåten, kan man like gjerne øke volumet!

Vårt bidrag inn i det norske ostefatet
Å eksperimentere frem en god ost er veldig annerledes enn å lage saus. Tenk deg selv å måtte vente i uker og måneder før du får vite om du er på sporet av noe spektakulært! Heldigvis gir all den vonde prøvingen og feilingen resultater. Olavs drøm om å lage skikkelig god cheddar her i Norge, er fullbyrdet. Vi har utviklet en raclette som ble kåret som en av verdens beste oster i Oste-VM i 2018. Pepperknollen, også kalt Hadelandstrøffel, er blitt så populær at vi mottar bestillinger i forkant av Bondens Marked, og vi har en himmelsk hvitmugg på gang som lover virkelig godt. På toppen av det hele har vår nye ysterisjef, Yngve, tatt utfordringen med å tilby nordmenn kortreist mozzarella fra Nordens Toscana. Så nå er det full rulle i bassengysteriet på Thorbjørnrud!

Osteforedrag med utsikt
Hvis du setter pris på ost og gode historier, anbefaler vi å booke et osteforedrag med hotelleier og bonde på Øvre Kjekshus, Olav Lie-Nilsen. I foredraget ”I kuas fotspor” tar Olav deg med på en spennende smaksreise fra Toscana til Jevnaker. Begivenheten finner sted i mesaninen over ysteriet – der man har full oversikt over det spektakulære produksjonslokalet i ”bassengområdet”.

Utsalgssteder
Ostene våre selges for tiden i hotellbutikken, på Bondens Marked og i noen delikatessebutikker i Oslo og i nærområdet. Raclette og Cheddar har også nådd dagligvare, og der håper vi dere får se flere av ostene våre om ikke lenge.

Se Ysteriets hjemmeside!
www.thorbjornrudysteri.no

Til toppen