ØLHOTELL 

Velkommen til et av Norges ytterst få hotellbryggerier!

Thorbjørnrud Hotell har selvsagt også en forkjærlighet for godt drikke. Vi er matentusiaster og liker å utforske hvordan vi kan få frem det beste i råvarene for at smakene skal spille sammen i hotellrestauranten. Å brygge øl på huset gir oss uendelig mange flere muligheter for krysslek og smaksmoro.

Som med alt annet er råvarene vi bruker viktig. Vi bruker 100% norsk malt så langt det lar seg gjøre. Det norske maltet gir en litt annen karakter enn det som importeres, og derfor kan nok mange oppleve at for eksempel vårt Bokk øl smaker litt annerledes sammenlignet med en klassisk bokk brygget på importmalt. For oss gir det norske maltet en egenkarakter i ølet vårt, lokal tilhørighet eller "terroir" som man kaller det i vinverden. Våren 2018 ble det etablert 5 mål med lokal produksjon av malt på byggsorten "Salome", som vi ønsker å malte og da selvfølgelig lage godt øl av. 

 

Øltønne

Thorbjørnrud Gårdsøl er et overgjæret øl som er brygget med henblikk på gamle tradisjoner fra både Belgia og Norge. Ølet er fruktig med toner av krydder og lav bitterhet. Kjetil og hans medbrygger Lars Ruud, som forøvrig er hovedarkitekten bak dette ølet,  har lyktes godt i å lage et øl som passer inn i menyene på Thorbjønrud Hotell. Vi serverer det gjerne til suppene våre, men ølet står seg også veldig fint alene, uten tiltugg. Gårdsøl er en øltype – derav navnet – 100% hotelløl her altså, bare så det er nevnt.