matkurs

Matkurs

På Thorbjørnrud tilbyr vi en rekke matkurs, smakinger og foredrag knyttet til mat og norsk matkultur. Du kan blant annet lære å lage pizza eller egne pølser, smake deg gjennom grunnleggende ølteori, overvinne brødbakingens mysterier – eller lage tradisjonell julemat som du kan ta med hjem og servere familien.

 

Matkurs for alle

Matkursene våre er for vanlige folk som synes mat er gøy. Thorbjørnrud handler om matglede, og vi ønsker at det skal være lavt over terskelen og høyt under taket. Enten du vil tilegne deg noen grunnleggende nye ferdigheter, er en ekte foodie, eller ønsker deg en hyggelig opplevelse med gode venner, er du hjertelig velkommen. På kursene bruker vi lokale råvarer, og aktivitetene legges opp etter sesong.

 

Kombiner kursene med lokale adspredelser

Vi anbefaler alle våre gjester å legge inn noen pauser i matlagingen der dere trekker ut i hagen for å nyte forfriskninger, utforsker hotellkunsten, spiller litt fotball eller besøker lokale severdigheter som Hadeland Glassverk og Kistefos-museet.

 

MATKURS - VARIGHET CA. 1,5 TIME 

Pizzakurs
Vi samles rundt pizzaovnen der vår lokalmatansvarlig Lise lærer deg hvordan man lager ekte Italiensk pizza som både smaker og imponerer. 

 

Pølsekurs
Bor det en pølsemaker i deg? Imponer venner og familie med egenlagde pølser. Kurset gir deg innblikk i gammeldags pølselaging og lærer deg triksene som gjør pølser til festmat. 

 

Paikurs 
Hva skal til for å lage en skikkelig god pai? På dette kurset lærer du triksene som gir deg en skikkelig god pai med grønnsaker, kjøtt eller fisk. Vi bruker selvfølgelig sesongens lokale råvarer. 

 

Norsk tapas 
Tapas er spansk klassiker, men vi gjør en spennende vri og lager disse fantastiske smårettene med lokale norske råvarer. 

 

Brødbaking
Lær hvordan du lager luftige og saftige brød på en enkel og god måte. Du får det rykende ferske brødet med deg hjem. 

 

Fermentering 
Fermentert kål, eller surkål inneholder mer vitamin C enn vanlig kål og smaker nydelig! På dette kurset lærer du prinsippene rundt fermentering slik at du enkelt kan gjøre dette hjemme. 

 

 

SMAKINGER - CA 1,5 - 2 TIMER 

Ølsmaking 
Hotelldirektør og ølkelner Kristoffer gir dere et innblikk i norsk ølhistorie, råvarer og smaker, kombinert med mat. Vi tar for oss noen klassiske utvalgte øltyper som dere får smake og lukte dere bedre kjent med og leker med smaker. 

 

Vinsmaking med tastingmeny
Vår Sommelier tar dere igjennom sesongens viner og en smakfull tastingmeny. Opplev hvordan riktig vin komplementerer måltidet. 

 

* Med forbehold om endringer      

Vertskapet
Kurs og smakinger holdes av våre flinke kokker og resten av det engasjerte vertskapet på Thorbjørnrud Hotell.

Til toppen