Historien

I 2010 bestemte hotelleier Olav Lie Nilsen seg for at Thorbjørnrud skulle bli best i Norge på lokalmat – og denne maten ønsket han å produsere selv.

Bærekraftig lokalmat fra egen gård
Å være selvforsynt med kjøtt, grønnsaker og meieriprodukter ville ikke bare gi forretningsmessig gevinst for hotellet. Det ville også gi Olav en mulighet til å leve bondedrømmen på Hadeland – og hotellrestauranten en unik anledning til å tenke lokalmat og matkultur på en helt ny måte.

Øvre Kjekshus 
Olav har alltid har hatt en glødende interesse for bærekraftig matproduksjon, levende kulturlandskap og lokalmat, så det eneste han manglet var en gård. Han forelsket seg i Øvre Kjekshus på Gran, som hadde ligget brakk i en halv mannsalder. Der andre så forfall så Olav muligheter. Han så lys i vinduene, og kuer og sauer holde kulturlandskapet rundt ham i sjakk. Han så stabburet fylt av de deiligste skinker, og hagen farget av blomster og bær. Med blikket festet på fremtiden blåste Olav nytt liv i Øvre Kjekshus og mateventyret til Thorbjørnrud.

Maten fra Øvre Kjekshus 
Øvre Kjekshus er hjemmet til mer enn 500 glade dyr fordelt på kuer, sauer, griser, gjess, høner, katter og en gjeterhund som er bittelitt raskere til å flytte sau enn Olav. Kjekshus forsyner Thorbjørnrud med kjøtt og skinker, og melk til ysteriet fra både sau og ku.

Til toppen