Bryggeriet

Bryggeriet

Thorbjørnrud Hotell har selvsagt også en forkjærlighet for godt drikke. Vi er matentusiaster og liker å utforske hvordan vi kan få frem det beste i råvarene for at smakene skal spille sammen i hotellrestauranten. Å brygge øl på huset gir oss uendelig mange flere muligheter for krysslek og smaksmoro.

Velkommen til et av Norges ytterst få hotellbryggerier!

 

Råvarer
Som med alt annet er råvarene vi bruker viktig.  Vi bruker 100% norsk malt så langt det lar seg gjøre.  Det norske maltet gir en litt annen karakter enn det som importeres, og derfor kan nok mange oppleve at for eksempel vårt Bokk øl smaker litt annerledes sammenlignet med en klassisk bokk brygget på importmalt. For oss gir det norske maltet en egenkarakter i ølet vårt, lokal tilhørighet eller "terroir" som man kaller det i vinverden.  Våren 2018 ble det etablert 5 mål med lokal produksjon av malt på byggsorten "Salome", som vi ønsker å malte og da selvfølgelig lage godt øl av. 

 

Våre øl

Thorbjørnrud Gårdsøl er et overgjæret øl som er brygget med henblikk på gamle tradisjoner fra både Belgia og Norge. Ølet er fruktig med toner av krydder og lav bitterhet. Kjetil og hans medbrygger Lars Ruud, som forøvrig er hovedarkitekten bak dette ølet,  har lyktes godt i å lage et øl som passer inn i menyene på Thorbjønrud Hotell. Vi serverer det gjerne til suppene våre, men ølet står seg også veldig fint alene, uten tiltugg. Gårdsøl er en øltype – derav navnet – 100% hotelløl her altså, bare så det er nevnt.

Thorbjørnrud Bokk  er et undergjæret øl med opprinnelse fra Tyskland. Bokk er et øl mange kjenner til og flere norske bryggerier har produsert dette opp igjennom årene. Helt frem til 1960 årene var bokkølet mye brukt ved norske sykehus som styrkedrikk. Vår versjon er basert på den klassiske oppskriften, preget av mye maltsødme, toner av kaffe og sjokolade. Rett og slett et brunt øl med mye fylde. Flott øl og et godt alternativ til både hovedrett eller dessert.  

Love of Kveik series er flere samarbeidsbrygg med Bygland Bryggeri fra Setesdal. Hittil er det brygget 3 varianter (Gausemel, Tomasgaard og Stalljen). I 2018 startet vi samarbeidet med Torkjel Austad som er mannen bak Bygland, og grunnen var enkel. Et felles ønske om å løfte norsk øl og norske brygge tradisjoner frem i lyset igjen. Torkjel og Kjetil deler samme entusiasmen rundt bruk av norske råvarer og ikke minst bryggeteknikkene.  Samtlige øl er brygget med norsk malt, norsk humle, vatn fra Randsfjorden og de respektive kveikvariantene nevnt over.  Samtlige øl brygges med Einerlåg (avkok av einer, eller bresk som vi sier på Hadeland) og ingen koking av vørter, også kalt rå-øl.   

Ølhotell
For alle ølentusiaster som ønsker eller planlegger å besøke oss. Gi oss et hint før dere kommer! Dere kan selvfølgelig bestille ølsmaking, men hvis Kristoffer er på huset, kan dere kanskje få vekslet noen ord og diskutert ølutvalget vårt med ham. I samarbeid med Ølforum Hadeland og Ringerike vil vi også invitere til ulike ølarrangementer utover året, så følg med på FB for invitasjon!

Til toppen