Språk

Thorbjørnrud Hotel


Bryggeriet

Bryggeriet

Mathotellet Thorbjørnrud har selvsagt også en forkjærlighet for godt drikke. Litt av poenget med å drive som vi gjør, er jo at vi får leke masse, pleie matentusiasmen vår – og utforske hvordan vi kan få frem det beste i råvarene våre for at smakene skal spille sammen i hotellrestauranten. Å brygge øl på huset gir oss uendelig mange flere muligheter for krysslek og smaksmoro. Velkommen til et av Norges ytterst få hotellbryggerier!


Thorbjørnrud Hotellbryggeri
Vårt lille bryggeri er hotelldirektør Kjetils baby. Etter utallige år som Olav Lie-Nilsens trofaste våpendrager, både i lokalmatsatsingen og driften av hotellet, trengte nok Kjetil et sted å lukke døra bak seg og la humla surre. Ikke bare for å dyrke sin uttalte ølentusiasme, men også for å kunne leke litt i arbeidstiden uten for mye innblanding fra Olav.

Råvarer
Som med alt annet er råvarene vi bruker viktig.  Vi bruker 100% norsk malt fra Hamar så langt det lar seg gjøre.  Det norske maltet gir en litt annen karakter enn det som importeres, og derfor kan nok mange oppleve at for eksempel vårt Bokk øl smaker litt annerledes sammenlignet med en klassisk bokk brygget på importmalt.   For oss gir det norske maltet en egenkarakter i ølet vårt, lokal tilhørighet eller "terroir" som man kaller det i vinverden.  Våren 2018 etablerte vi også 5 mål med malt typen "Salome" i nærheten av Øvre Kjekshus, som vi ønsker å malte og da selvfølgelig lage godt øl av ettehvert.  (Det bør vel også nevnes at vi må bare lære oss å malte først også....)

Våre øl

Thorbjørnrud Gårdsøl er et overgjæret øl som er brygget med henblikk på gamle tradisjoner fra både Belgia og Norge. Ølet er fruktig med toner av krydder og lav bitterhet. Kjetil og hans medbrygger Lars Ruud, som forøvrig er hovedarkitekten bak dette ølet,  har lyktes godt i å lage et øl som passer inn i menyene på Thorbjønrud. Vi serverer det gjerne til suppene og ostene våre, men ølet står seg også veldig fint alene, uten tiltugg. At vi har kalt det Gårdsøl betyr ikke at ølet har vært innom Øvre Kjekshus, eller at det er brygget på kuer. Gårdsøl er en øltype – derav navnet – 100% hotelløl her altså, bare så det er nevnt.

Thorbjørnrud Bokk  er et undergjæret øl med opprinnelse fra Tyskland.   Bokk er et øl mange kjenner til og flere norske bryggeriet har produsert dette opp igjennom årene. Helt frem til 1960 årene var bokkølet mye brukt ved norske sykehus som styrkedrikk.    Vår versjon er basert på den klassiske oppskriften, preget av mye maltsødme, toner av kaffe og sjokolade. Rett og slett et brunt øl med mye fylde.  Flott øl til ostene våre og et godt alternativ til både hovedrett eller dessert.  

 

Ølhotell
For alle ølentusiaster som ønsker eller planlegger å besøke oss. Gi oss et hint før dere kommer! Dere kan selvfølgelig bestille ølsmaking, men hvis Kjetil er på huset, kan dere kanskje få vekslet noen ord og diskutert ølutvalget vårt med ham. Vi vil også invitere til ulike ølarrangementer utover året, så følg med på FB for invitasjon!

Til toppen