Ysteriet

Ysteriet

For de fleste vil det høres rart ut å anlegge ysteri i et svømmebasseng – ja, på et hotell i det hele tatt – men for oss på Thorbjørnrud fremstår det svært så logisk. For det første er vi mer opptatt av mat enn klorvann, og for det andre har vi alt vi trenger for å bedrive seriøs, men leken, osteproduksjon!

 

Blå ku & sau og Hadelands-cheddar
Det viktigste med ysteriet er å lage helt unike oster til kjøkkenet på Thorbjørnrud. Melka kommer fra vår egen gård, Øvre Kjekshus, der vi melker både ku og sau. Så langt har vi utviklet to blåmuggoster som både vi og hotellgjestene er veldig fornøyde med; Blå sau og Blå ku. Disse ostene må vi nok også få ut i detaljhandel, for vi kan lage mye mer ost enn gjestene våre klarer å spise. Vi har også lagd noen partier Hadelands-cheddar til restauranten, og ellers forsyner vi restauranten med meieriprodukter som smør og creme fraiche.


Osteforedrag med utsikt
Hvis du setter pris på ost og gode historier, anbefaler vi å booke et osteforedrag med hotelleier og bonde på Øvre Kjekshus, Olav Lie-Nilsen. 
I foredraget ”I kuas fotspor” tar Olav deg med på en spennende smaksreise i kuas fotspor, fra Toscana til Jevnaker. Begivenheten finner sted i mesaninen over ysteriet – der man har full oversikt over det spektakulære produksjonslokalet.

Til toppen