matkurs

Matkurs

På Thorbjørnrud tilbyr vi en rekke matkurs, smakinger og foredrag knyttet til mat og norsk matkultur. Du kan blant annet lære å lage pizza eller egne pølser, smake deg gjennom grunnleggende ølteori, ta et dypdykk i ostebassenget, overvinne brødbakingens mysterier – eller lage tradisjonell julemat som du kan ta med hjem og servere familien.

Matkurs for alle
Matkursene våre er for vanlige folk som synes mat er gøy. Thorbjørnrud handler om matglede, og vi ønsker at det skal være lavt over terskelen og høyt under taket. Enten du vil tilegne deg noen grunnleggende nye ferdigheter, er en ekte foodie, eller ønsker deg en hyggelig opplevelse med gode venner, er du hjertelig velkommen. På kursene bruker vi våre egne råvarer, og aktivitetene legges opp etter sesong.

Kombiner kursene med lokale adspredelser
Vi anbefaler alle våre gjester å legge inn noen pauser i matlagingen der dere trekker ut i hagen for å nyte forfriskninger, utforsker hotellkunsten, spiller litt fotball eller besøker lokale severdigheter som Hadeland Glassverk og Kistefos-museet.

Heldagskurs eller kombinasjon av småkurs
Vi arrangerer noen åpne kurs gjennom året der du kan melde deg på som enkeltperson. Ellers er kursene våre for grupper på minimum 8 personer.
 Som gruppe kan dere velge et heldagskurs, som tar 4-5 timer, eller fylle dagen med ett eller flere kortere kurs, smakinger eller foredrag. Her finner du eksempler på hvordan en dag med matkurs på Thorbjørnrud kan se ut.

Kurs 1 – 1,5 t
Pølser
 • Pizza • 
Farse & pateer • Lag ditt eget bacon • Supper
 • Sauser
 • Smaksetting av sauser, supper og dressinger
• Safting & sylting • Salater 
• Paier
 • Brødbaking • 
Grilling
 • Kraftkoking

Kurs 2 t
Ølbrygging

Heldagskurs ca 4-5 t
Julemat • Langtidskoking kjøtt • Sous-vide

Smakinger ca 1 t
Ølsmaking • Vinsmaking • Ostesmaking

Foredrag ca 1 t
“Hvorfor skal kua være fra nabolaget?”
“Måltidet som tradisjon”

“Hvorfor produserer doster ost?”
“Lokalmat og far off living”

Organiserte adspredelser ca 1 t

Vi maler frukt og grønt
Fotografering i hagen

* Med forbehold om endringer      

Vertskapet
Hotelleier og bonde på Øvre Kjekshus, Olav Lie-Nilsen, er en ettertraktet foredragsholder som kan snakke varmt og lenge om dyrevelferd, levende kultur- landskap og bærekraftig matproduksjon. Kurs og smakinger vil for øvrig holdes av våre flinke kokker og resten av det engasjerte vertskapet på Thorbjørnrud.





undefined

Til toppen